Vergroot je business in volume, markt en winst

met de Convincing Power Principes

Hoe ontwikkel je een product op een FlexibelSolide manier

mei 01 2012
 

In het concept van FlexibelSolide er een tegenspraak is. Hoe kun je zowel flexibel als solide zijn? De mening van een creator. Het is belangrijk om in gesprek je klant te zijn, een goede service te bieden en essentieel om continu waarde toe te voegen. Als je goed luistert zullen deze klanten vanzelf aangeven hoe je de beste waarde kunt leveren! Als gevolg hiervan ontvang je een geldbedrag: dit heb je nodig hebt om te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten, het betalen van salaris, huur en ga zo maar door.

De uitdaging
Iedereen weet het, investeren in de potentie van je bedrijf betekent voorspoed in de toekomst en geen geld vandaag. En dat is de uitdaging van de dag: er is geen enkele garantie dat je investering in tijd, moeite en geld de voorspoed brengt die je hoopt. Hoe ontwikkel je een product op een FlexibelSolide manier :
  • Begin klein
  • Maak snel een prototype
  • Betrek enkele "warme" klanten al vroeg bij de eerste review
  • Vraag sleutelfiguren in je netwerk voor feedback om te verbeteren
  • Zorg ervoor dat deze sleutelfiguren bij de (nieuwe) doelgroep behoren
  • Betrek de commercieel directeur, CEO en/of verkoop afdeling bij het project vóór de productlancering
  • Maak een actieplan van product-ontwikkeling tot het genereren van leads en de eerste verkoop deals
  • Zorg ervoor dat iedereen weet wat er moet gebeuren in elk stadium van de product-cyclus
Bij product ontwikkeling kun je wel het proces faciliteren maar niet het resultaat. Wanneer je product ontwikkeling als onderdeel van de product cyclus ziet, is het vanzelfsprekend dat je met lead genaratie en verkoop start vóórdat je het product in het publieke domein brengt.
Het principe
Met deze methode zie je hoe het mogelijk is om zowel strategisch (over de toekomst) en dagelijks (verbinden met de klant) te werken. Hat vinden van de juiste balans tussen beide is een uitdaging en betekent beslissingen maken. Ik bedoel échte beslissingen. Een heldere en uitdagende visie helpt om het team én klanten te inspireren zodat iedereen met enthousiasme op het pad meewerkt.   Sibren ontwerpt en ontwikkelt is een kwaliteits ontwerpbureau 100% digital team. 


Geschreven door: Admin

Admin


Overtuig sneller door: